Waarom denkkunde?

Denken is leuk!
Denken is een van de leukste dingen die je kunt bedenken. Door te denken kun je problemen oplossen, jezelf beter leren kennen, plannen maken, leren of lachen. Je kunt denken aan iemand van wie je houdt of over iets dat je nog niet goed begrijpt. Je brein kan je ook zomaar voor de gek houden, zelfs als je denkt dat dat niet zal gebeuren. Begin je eenmaal te denken over denken, dan raak je niet uitgedacht.

Denken is belangrijk!
Denken is niet alleen leuk of interessant. Het is ook belangrijk. Je brein is een belangrijk stuk gereedschap bij alles wat je doet. Als je beter begrijpt hoe het werkt, kun je de dingen die je doet beter doen. Je komt met betere idee├źn, laat je niet zo snel van de wijs brengen of kunt je gedachten bijsturen als je brein niet doet wat jij wilt.

Denken is moeilijk!
Iedereen kan denken. Maar dat betekent niet dat goed denken gemakkelijk is. Misschien dwalen je gedachten gemakkelijk af of lukt het niet iets anders te denken dan waar je steeds aan moet denken. Of je denkt steeds dat anderen beter kunnen denken dan jij, waarna je het opgeeft om zelf nog na te denken. Een andere keer heb je zoveel gedachten die door elkaar lopen, dat je helemaal in de war raakt.

Denken kun je leren!
Je kunt (beter) leren denken. Dat begint bij het begrijpen hoe je gedachten werken. Daarnaast zijn er heel veel trucjes en tips om beter te kunnen denken of je gedachten beter te begrijpen, beter uit te kunnen leggen aan anderen of te veranderen als je er niet tevreden over bent.

Word ook denkkundige!
Op Denkkunde.nl vind je informatie over denken en opdrachten en oefeningen om beter te leren denken. Zo word je een heuse denkkundige! Doe je mee?