Knapper dan wij


Heb je wel eens een kat van grote hoogte zien vallen, waarna het beestje toch keurig op zijn pootjes terecht kwam? Heb je wel eens gezien hoe mieren, hoe klein ze ook zijn, gezamenlijk sjouwen en bouwen en zo de knapste hopen maken? Of in een natuurdocumentaire gezien hoe een Jan van Gent vanuit de lucht onder water duikt en daar een vis te grazen neemt?

Wij mensen zijn natuurlijk de allerknapste wezens op aarde. We kunnen moppen vertellen, vliegtuigen bouwen en via een slim systeem praten met mensen aan de andere kant van de wereldbol. Toch zijn er genoeg dingen te bedenken waar dieren knapper in zijn of sterker nog: die wij nooit zullen kunnen.

Opdracht
Maak een top 10-lijstje van dingen die dieren beter kunnen dan wij. Doe je deze opdracht met meerdere denkkundigen, probeer dan ieder apart een lijstje te maken. Voor elk ding dat op meer dan een lijstje staat moeten beide denkkundige een ander onderwerp zoeken. Op mijn lijstje staat al vliegen, dus die telt niet meer. Houd je van zoeken en knutselen op internet, verzamel dan filmpjes of foto's om je top 10 te illustreren en stuur me de link. De mooiste verzamelingen plaats ik onderaan deze opdracht!